Singurul director apolitic de liceu a fost îndepărtat, pentru a face loc soției vicepreședintelui CJ Caraș-Severin

De: 
VICTOR NAFIRU
23 martie 2015 - 16.27

Rozina Giorghioni. Foto: Politicienii româniÎncepând de astăzi, la conducerea Liceului Bănățean Oțelu Roșu revine Rozina Ghiorghioni, cea care a fost demisă din funcție în luna mai a anului trecut. Ea îi ia locul Danielei Chelebea, al cărei singur păcat e că a fost singurul director de liceu din Caraș-Severin ce nu a făcut parte dintr-o formațiune politică.

Din informațiile noastre, Rozina Ghiorghioni nu este dorită ca director, dovadă fiind o listă semnată de 80 din cei 100 de angajați ai liceului și depusă, săptămâna trecută, la Primăria Oțelu Roșu. Profesorii nu sunt de acord cu schimbările de director în cursul anului școlar, considerând că o astfel de practică nu este benefică pentru actul de învățământ.

Foto: Politicienii româniLa ora 10 fix, o comisie de la ISJ Caraș-Severin, în formula Mihaela Basarab, inspector școlar general adjunct, și inspectorii Constantin Nicolaescu și Gheorghe Manda, s-a întâlnit cu membrii Consiliului de Administrație. Potrivit Mihaelei Basarab, schimbarea s-a făcut în interesul învățământului, iar motivația a fost că la simularea examenului de bacalureat, Liceul Bănățean Oțelu Roșu s-a situat pe locul VII într-un clasament neoficial. „A fost praf aruncat în ochii celor prezenți, deoarece și în anii trecuți rezultatele au fost asemănătoare. Doamna Ghiorghioni s-a arătat surprinsă de numirea pe funcție și părea atât de nevinovată, deși în liceu se vorbea despre această schimbare de aproape două săptămâni. Chiar ne consideră pe toți tâmpiți, să ne prostească în față în halul ăsta?“, ne-a mărturisit un profesor ce a dorit să-și păstreze anonimatul.

Noua directoare nu s-a abținut și a invocat iarăși divinitatea, afirmând că nimic din ce i s-a întâmplat astăzi nu a fost întâmplător. „S-a făcut dreptate. Forța divină și-a spus cuvântul, deoarece anul trecut am fost schimbată pe nedrept“, ar fi spus Rozina Ghiorghioni, potrivit surselor noastre.

Rozina Ghiorghioni este soția vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Anul trecut în luna mai, ea a fost destituită pe motiv că ar fi transportat cu microbuzul școlar elevii din Bucova la un miting cu caracter electoral ce s-a desfășurat la Oțelu Roșu. Cazul a ajuns pe masa ministrului Educației, iar schimbarea a venit ca un fapt firesc. Nu a lipsit contestațiile și chiar plângerea în instanță, însă nimeni nu i-a dat câștig de cauză fostei directoare.

Incidentul de anul trecut nu a fost unul singular. De notorietate sunt scandalurile avute cu fostul primar, Iancu Simion-Simi, și consilierii PDL, partid din care a făcut și ea parte înainte de a se înscrie în PNL, precum și neînțelegerile avute de-a lungul anilor cu cadrele didactice de la liceul din Oțelu Roșu.

Mai trebuie spus că, nici până în mai 2014, și nici în prezent Rozina Ghiorghioni nu a ocupat funcția în baza unui concurs, ci a unei numiri cu caracter temporar în care factorul politic are rolul determinant.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget