Sorin Frunzăverde: „Eu am creat dreapta română, modernă, şi nu am abandonat pe nimeni, politic!”

De: 
MATEI MIRCIOANE
17 aprilie 2015 - 20.40

Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte al PNL şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a declarat astăzi că, în mare, nu se simte deranjat de afirmaţiile care s-au făcut recent la postul de televiziune B1, deoarece acestea nu îl vizau direct, ci făceau referire la alte personaje. Îl deranjează, însă, două lucruri: afirmaţia că şi-ar fi trădat colegii de partid şi pe Iohannis, precum şi faptul că a fost atacată pe nedrept soţia lui.

„Eu am creat PPE-ul în România!”
Într-o declaraţie de presă, astăzi, la Reşiţa, Sorin Frunzăverde a afirmat: „Sunt deranjat doar de două aspecte. În primul rând de faptul că nimeni nu înţelege că, de fapt, eu am creat Partidul Popularilor Europeni în România. Dreapta aceasta română, modernă, afiliată unui partid paneuropean a fost creată de Sorin Frunzăverde. În această dreaptă europeană modernă, în acest moment, se află şi Partidul Naţional Liberal vechi şi Partidul Democrat Liberal. Practic Partidul Democrat Liberal nu mai există, suntem toţi Partidul Naţional Liberal. Unde apare nuanţa de trădare? Niciunde! Preşedintele Iohannis a câştigat cu 5 procente mai mult, în primul tur, decât la nivel naţional, şi a câştigat alegerile în turul doi, în Caraş-Severin. Efectiv, construcţia mea politică i-a luat pe toţi camarazii mei politici şi i-a dus în dreapta politică. Să nu uităm că în 2005, când am început acest demers, Partidul Democrat era membru al Internaţionalei Socialiste, eu i-am dus în PPE. În 2014, în septembrie, când am hotărât că PNL-ul intră în PPE, PNL-ul era membru în ALDE, o grupare politică relativ nesemnificativă în Parlamentul European. Aceste două grupări au fost aduse în Partidul Popularilor Europeni prin demersul meu, în principal".

„Doina Frunzăverde a fost studentă de nota 10 şi are o reală expertiză”
„Doi. M-a deranjat foarte mult, şi de aceasta şi afirmaţiile pe care le fac, eu sunt un om politic, până la urmă trebuie să suport anumite afirmaţii care se fac în legătură cu mine. Dar, m-a deranjat foarte mult modul în care s-au referit la soţia mea, la Doina. Doina a fost un student eminent, a terminat cu 10 facultatea tehnică, Metalurgia, din Bucureşti, cu 10 nu numai la examenul de licenţă, sau de stat, cum era la vremea aceea, a luat 10 la fiecare din cele 40 de examene sau colocvii pe care le-am susţinut, un caz fără precedent în istoria Facultăţii de Metalurgie şi metalurgia şi politehnica, în general, sunt facultăţi grele. Predă la Műnchen, la Gelsenkirchen, are, în acest moment o reală expertiză şi datorită ei şi a colectivului pe care îl conduce Universitatea „Eftimie Murgu” se află în această situaţie, cu o reală expertiză pe ştiinţa materialelor şi cred că, sub nicio formă, nu putea să fie acuzată de plagiat. Este o denigrare, un lucru urât”, a mai spus Frunzăverde.

 

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget