Sorin Olariu, între dor de ţară şi dor de ducă!

De: 
MATEI MIRCIOANE
11 februarie 2014 - 10.20

Profesorul Ioan Ghiocel, din Ferendia, judeţul Timiş, ne-a trimis prin poşta electronică publicaţia „Constelaţii diamantine”, revistă de cultură universală, fondată la Craiova, în 2010, al cărei redactor-şef este Doina Drăguţ. Din colectivul de redacţie mai fac parte, printre alţii, Janet Nică, Iulian Chivu, Baki Ymeri, Florin Măceşanu.

Ioan Ghiocel a însoţit revista (nr.1, ianuarie 2014)cu câteva rânduri, în care semnalează faptul că unui cunoscut epigramist cărăşean îi este dedicată o pagină: „Desi, ceea ce fac poate fi incadrat in sintagma „vindem castraveti la gradinar" , indraznesc totusi sa trimit publicatia olteneasca, haioasa prin excelenta, dar interesanta, de asta-data, si pt. noi, banatenii : la pag.56 sunt reproduse epigrame ale lui Sorin Olariu, carasan de-al nostru, traitor, acum, in SUA. Cred ca nu ar strica sa fie „popularizat" si in/prin ARGUMENT, daca acest demers nu a fost facut deja (si-atunci imi cer scuze pt. ignoranta)...”

Am ţinut cont de sugestia cititorului nostru din Ferendia şi prezentăm câteva din savuroasele epigrame ale americano-gugulanului Sorin Olariu:

Emigrare
E timpul să vă spun cinstit
De ce din ţară-am emigrat:
N-aveam o sursă de venit
şi-am prins o sursă de plecat.

Paradox românesc
Când românii sunt pe-afară
Au un mare dor de ţară,
Dar în ţară se usucă:
Au un mare dor de ducă.

Căsătoria religioasă
Încheiată cu : Amin !
Slujba asta ne-a adus
O fecioară mai puţin
Şi un răstignit în plus.

Masă rotundă la TV
Un gând lăuntric mă apasă
Privind discuţiile plate:
Mai poate fi rotundă-o masă
Cu-atâtea capete pătrate?

Motiv pentru beţie

Viaţa asta-i scurtă, frate,
Înţelege-mă o dat!
De lungit nu se mai poate,
Hai atunci s-o facem lată!

Mare paradă gay
Când îi vezi rămâi năuc
Şi te-ntrebi în mod firesc:
Dacă nu se reproduc,
Cum aşa de se-nmulţesc?

30 Decembrie
Chestiunea e hazlie
Şi-i făcută publică:
Studiul despre monarhie
Azi, mi se... republică!

Tineretul, viitorul ţării
Se-aşteaptă de la tineret
Să schimbe ţara-n mod concret,
Iar tineretul, ca urmări,
O schimbă, dar pe alte ţări.

Prezentăm şi un extras din datele biografice ale lui Sorin Olariu, Sorin Olariuun bănăţean care a făcut ceva la viaţa lui de 49 de ani, împliniţi în data de 8 februarie 2014:

Născut la Buchin, lângă Caransebeş. A absolvit Lic. Industrial 1, din Caransebeş, Facultatea de Mecanică la Institutul Politehnic „Traian Vuia”, din Timişoara şi Facultatea de Teologie-Istorie „Andrei Şaguna”, din Sibiu. A lucrat ca profesor la Liceul Forestier din Caransebeş, iar după stabilirea în S.U.A., la Michigan, lucrează ca Advertising Specialist la o companie multinaţională de telecomunicaţii. Realizator de emisiuni cultural-educative la posturile de televiziune şi radio locale, redactor al unor reviste de cultură din România, redactor cultural la „Curentul Internaţional”, ziarul românilor din America de Nord. Fost membru al Cenaclului Umoriştilor „Apostrof” din Caransebeş, membru al Uniunii Epigramiştilor din România, vicepreşedinte pentru diaspora al Clubului Epigramiştilor „Cincinat Pavelescu” din Bucureşti, membru al cenaclului „Frunza de Arţar”, cuprinzând umoriştii români din Ontario, Canada. Membru al Ligii Scriitorilor din România, Filiala Timişoara, al Asociaţiei Bănăţenilor de Pretutindeni (vicepreşedinte) şi al International Society of Poets din SUA. Cetăţean de Onoare al comunei Buchin, judeţul Caraş-Severin. Poet, publicist şi epigramist, a publicat peste 30 de cărţi, între care: Buzunarul cu epigrame, Ciorăpelul cu catrene, Circ fără bani, Vine trenul cu catrene, Epigrame, Urzici pentru mari şi mici, Cartea-i mică, dar furnică, Glume noi din diaspora, Epigrame, Mică antologie, Made în SUA, Epigramiada. Apare în numeroase culegeri şi antologii româneşti de poezie, proză şi literatură dialectală şi în peste 50 de volume colective de epigramă.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget