Stare de şoc la UCM Reşiţa! Un nou val de concedieri şi şomaj tehnic!

De: 
MATEI MIRCIOANE
24 aprilie 2015 - 17.30

UCM ReşiţaDeclaraţiile dătătoare de speranţe, al directorului şi liderului de sindicat de la UCM Reşiţa, cum că nu se vor face concedieri în această primăvară, nu au asigurat liniştea angajaţilor decât pentru o săptămână şi o zi. Astăzi, administratorul judiciar al UCMR, Remus Borza, a decis că 300 de angajaţi, din 1300, vor fi concediaţi din data de 1 iunie, a.c.

Directorul uzinei, Cosmin Ursoniu, ne-a confirmat, astăzi că se vor face concedieri. „Administratorul judiciar a decis că nu putem continua să facem protecţie socială fără comenzi, fără producţie şi fără încasări. Argumentul dumnealui este că dacă vom continua aşa, riscăm să-i omorâm pe toţi angajaţii. Într-adevăr, astăzi lucrăm la lista care va cuprinde numele celor 300 de disponibilizaţi, începând cu data de 1 iunie. Lista trebuie să fie gata până în data de 8 mai. În acelaşi timp, din cei 580 de angajaţi prezenţi la lucru, zilele acestea, jumătate vor fi trimişi în şomaj tehnic”, a spus Ursoniu.

Cosmin Ursoniu a mai precizat că principalul criteriu privind concedierea este reprezentat de absenţa sau participarea scăzută la activitatea uzinei în ultimii doi ani. Oamenii care au fost chemaţi la lucru mai multe zile, vor rămâne sub contract, deoarece înseamnă că uzina a avut nevoie şi, cu siguranţă, va mai avea nevoie de ei, a mai spus Ursoniu

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget