Teatrul de Vest Reşiţa organizează un festival naţional de teatru!

De: 
CORINA NIŢU
7 ianuarie 2015 - 17.55

Palatul Cultural ReşiţaTeatrul de Vest Reşiţa începe anul 2015 cu o serie de proiecte ambiţioase, printre care se numără spectacole la Viena şi un festival de teatru la Reşiţa, cu opt spectacole prezentate la Palatul Cultural, în perioada 16 – 22 februarie. Până atunci, duminică 11 ianuarie, va avea loc avanpremiera spectacolului „Păcală, în regia lui Dan Mirea, iar duminică 18 ianuarie va avea loc premiera.

Teatrul de Vest Reşiţa a revenit, recent, de la Viena, unde a susţinut un spectacol pentru copii, în regia lui Dan Mirea, spectacol cu mai multe personaje din basme, dedicat copiilor cetăţenilor din Republica Moldova, stabiliţi în capitala Austriei. Directorul Teatrului de Vest, Nicolae Dumitru Vlădulescu, ne-a declarat, astăzi, că în baza parteneriatului cu teatrul Pygmalion din Viena, în data de 1 februarie, Teatrul de Vest Reşiţa va prezenta la Viena spectacolele „Păcală” (un spectacol de Dan Mirea) şi „Gunoierul”, de Mimi Brănescu, în regia lui Iulian Ursulescu. Parteneriatul va continua în primăvară cu „Săptămâna teatrului austriac – la Viena”.

Vlădulescu a mai precizat: „Organizăm Festivalul «Scena ca o stradă», la Reşiţa, în perioada 16 – 22 februarie. Am invitat trupe de teatru underground, trupe private, care schimbă un pic conceptul teatral din România, conceptul de teatru tradiţional, aş spune, chiar, puţin anchilozat. Vor veni trupe din Deva, Brăila, Petroşani, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Oradea şi Bucureşti”.

Preţul unui bilet pe spectacol va fi de 20 de lei, iar preţul pentru un abonament care permite vizionarea tuturor celor opt spectacole este de 100 de lei.

Programul festivalului:

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget