Titus Crişciu, acest Peter O’Toole al judeţului Caraş-Severin!

De: 
MATEI MIRCIOANE
17 aprilie 2015 - 23.50

Titus CrişciuScriitorul şi publicistul Titus Crişciu a primit, astăzi, titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin”, prin votul unanim al consilierilor judeţeni. În cuvântul său de susţinere a proiectului de hotărâre, preşedintele Consiliului judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a spus că, asemenea excepţionalului actor Peter O’Toole, omul de cultură Titus Crişciu primeşte acest titlu pentru întreaga activitate.

Sorin Frunzăverde a menţionat bogata activitate de promotor cultural şi de publicist a lui Titus Crişciu, din perioada anilor ’70 - ’80, precum şi valoroasele sale volume de interviuri cu personalităţi artistice şi culturale, cu mari actori ai scenei româneşti, volume publicate după anii ’90.Peter O'Toole Apoi, Frunzăverde a afirmat că, la fel ca şi Peter O’Toole, care, deşi a fost de multe ori nominalizat, nu a primit niciun premiu Oscar pentru vreun rol, însă, într-un final a primit Oscarul pentru întreaga activitate, Titus Crişciu primeşte titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin”, tot pentru întreaga sa activitate. Frunzăverde a vorbit pe larg despre filmele lui Peter O’Toole (Lawrence al Arabiei, Cum să furi un milion, Noaptea generalilor, Leul în iarnă etc.), dovedind că le cunoaşte foarte bine activitatea, atât lui Peter O’Toole, cât şi lui Titus Crişciu.

Tot în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean a fost aprobată acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin” regizorului şi scenaristului Ioan Cărmăzan, originar din Bocşa.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget