UCM Reşiţa îşi trimite aproape toţi angajaţii în şomaj tehnic

De: 
MATEI MIRCIOANE
16 aprilie 2015 - 10.55

UCM ReşiţaUCM Reşiţa trece, din nou, printr-o perioadă dificilă, însă nu mai grea decât altele din ultimii doi ani, ne-au informat conducerea şi sindicatul uzinei. Societatea nu are comenzi în măsură să acopere activitatea tuturor angajaţilor, iar în următoarele două-trei luni va exista un gol de lucru, ceea ce determină trecerea în şomaj tehnic a aproximativ 300 de angajaţi aflaţi în prezent la lucru.

„UCM Reşiţa nu are comenzi pentru toţi angajaţii. Din aprilie, până în iunie avem un gol de lucru, astfel că suntem nevoiţi să trimitem în şomaj tehnic aproximativ jumătate din cei 580 de angajaţi aflaţi în prezent la lucru.Cosmin Ursoniu A fost o discuţie despre posibile disponibilizări, însă, astăzi, nu există nicio decizie oficială privind concedieri de personal. Interesul nostru este să păstrăm cât mai mulţi oameni calificaţi pentru momentul în care contractăm comenzi mai mari, altfel îi pierdem pe aceşti oameni. Dar, să nu uităm că UCMR este o firmă privată şi nu putem să avem ca obiectiv principal protecţia socială. Dacă facem numai protecţie socială riscăm să facem rău firmei şi, până la urmă, tuturor angajaţilor”, a declarat, astăzi, directorul general al UCM Reşiţa, Cosmin Ursoniu. Directorul a mai precizat că pentru luna iulie a acestui an se negociază un contract care va permite revenirea unora dintre salariaţi la lucru.

Şi liderul sindicatului „Reşiţa 1771” din UCM Reşiţa, Jivomir Tovladiaţ, a afirmat că situaţia este delicată, a existat o discuţie cu conducerea uzinei privind unele disponibilizări, dar s-a ajuns la concluzia că în acest moment nu sunt necesare concedieri. Însă, o parte dintre angajaţii care au avut de lucru în primele luni ale anului, vor fi trimişi din nou în şomaj tehnic.

În prezent UCM Reşiţa are 1300 de angajaţi, din care 720 sunt în şomaj tehnic. Alţi 300 de angajaţi vor intra în şomaj tehnic în zilele următoare.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget