Un șofer norocos: singurul angajat pe loc dintre participanții la Bursa generală a locurilor de muncă

De: 
VICTOR NAFIRU
24 aprilie 2015 - 17.50

În holul Universității „Eftimie Murgu“, din Reșița, a avut loc astăzi Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin. Chiar dacă a fost gândită ca o măsură activă de combaterea șomajului, de corelare între cerere și ofertă, și ediția din acest an și-a atins parțial scopul. Nici angajatorii nu au răspuns în număr mare apelului adresat de conducerea AJOFM, și nici participarea nu a fost una numeroasă.

Inițial, au fost contactați 198 de agenți economici, însă doar 31 au promis că vor veni. Între timp, doi dintre ei s-au răzgândit și au rămas într-un final, 29 de angajatori care au oferit 89 de locuri de muncă.

De partea cealaltă a baricadei s-au situat cele 147 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cât de interesante au fost de ofertă este greu de spus. Cert este că posturile de director (șef) de magazin ori director de restaurant nu i-a tentat. Până la urmă, au fost selectate 68 de persoane în vederea participării la interviuri și doar o singură persoană a fost angajată pe loc. Norocosul este de meserie șofer.

Pentru că au fost doar cinci locuri de muncă, toate în meseria de inginer, absolvenții Universității „Eftimie Murgu“ nu au avut nici de data aceasta norocul să-și afle un job potrivit pregătirii sale. Mai în glumă, mai în serios unii dintre ei se gândesc să urmeze cursuri de calificare în meserii de bucătar, barman, brutar, ospătar ori măcelar, căutate pe piața muncii din occident.

„Participanţii la Bursă au primit informaţii despre posibilităţile de recalificare oferite de către AJOFM Caraş-Severin, precum şi posibilităţile de angajare în străinătate prin intermediul EURES, fiind distribuite şi pliante cu informaţii referitoare la întocmirea unui CV, a unei scrisori de intenţie, participarea la un interviu, precum şi tehnici de căutare a unui loc de muncă.

Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str Traian Lalescu nr 17, precum şi la sediile punctelor de lucru ale Agenţiei din judeţ, urmând a fi emise repartiţii persoanelor care vor întruni condiţiile impuse de angajatori“ se arată într-un comunicat de presă semnat de dir.adj. Engi Alina Miclea.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget