Zile de foc pentru pompierii privaţi şi voluntari, la Caransebeş

În zilele de 11 şi 12 iulie, la Caransebeş, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a organizat Etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La startul competiţiei s-au aliniat echipele câștigătoare ale etapei premergătoare, din județele Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt și Vâlcea, Caraș-Severinul fiind reprezentat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocșa și Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă de la TMK Reșița.

La deschiderea manifestării au luat parte col. Cristinel Coneru, inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, subprefectul Cătălin Hogea, precum şi primarul Caransebeşului, Felix Borcean.

Juriul a fost format din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin și ai Primăriei municipiului Caransebeș, iar arbitrii au fost desemnați din rândul ofițerilor și subofițerilor din cadrul Inspectoratelor județene pentru situații de urgență Sălaj, Timiș, Bihor, Arad, Cluj, Maramureș și Satu Mare.   

Aceste concursuri vizează dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între Serviciile voluntare şi cele private, precum şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Echipele serviciilor voluntare şi private participante şi-au testat nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie pe linia situaţiilor de urgenţă în cadrul celor trei probe prevăzute de regulament, respectiv Pista cu obstacole pe 100 m, Ștafeta 4×100 m şi Dispozitivul de intervenţie la motopompă.

După întrecerile care, pe alocuri, s-au dovedit deosebit de încinse, clasamentul acestei etape a arătat astfel: la Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă, locul I SC Minprest Serv SA Rovinari (Gorj), locul II SC Rivergate Fire SRL Slatina (Olt), locul III SC Chimcomplex Borzeşti (Vâlcea), cărăşenii de la SC TMK Reşiţa ocupând locul IV; la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, locul I SVSU Bâcleş (Mehedinţi), locul II SVSU Bocşa (Caraş-Severin), locul III SVSU Stoicăneşti (Olt).
Echipajele care s-au clasat pe prima poziţie la cele două categorii vor reprezenta zona la Etapa finală a concursului.
Comentarii