„Ziua Mondială a Sănătăţii”, marcată în avans în Caraş-Severin

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin au vorbit astăzi, 4 aprilie, cu ocazia „Zilei Mondiale a Sănătăţii”, sărbătorită în fiecare an la data de 7 aprilie, despre importanţa prevenirii în sistemul sanitar. Tema de acest an fiind „Acoperirea universală a sănătăţii: toată lumea, pretutindeni”.

Dan Miloş, directorul DSP a ţinut să precizeze faptul că este foarte important ca pacientul să apeleze la medicina de familie ori de câte ori situaşia o impune. Cu toate acestea, la nivelul judeţului încă sunt localităţi care nu sunt acoperite cu asistență medicală primară.

„Am făcut eforturi la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin în sensul că am luat legătura cu medici de familie care să lucreze în zone în care nu există servicii de sănătate. Defapt nu numai lipsa medicilor de familie este o problemă. În judeţul Caraş-Severin stăm destul de rău în ceea ce priveşte asistenţii comunitari şi asistenţi medicali care desfăşoară activitatea pentru grupuri defavorizate”, a mai spus Miloş. Reprezentanţii DSP precizează faptul că pentru a atratge medicii de familie în zona rurală este nevoie şi de sprijinul administraţiei locale în grija căruia stă asigurarea unui nimim de confort.

La nivel naţional, indicele de acoperire a serviciilor de asistență medicală este 72%, mai mic decât media europeană care este de 80%.

Comentarii