750 de păsări şi iepuri au luat cu asalt Caransebeşul!

Sala de Sport „Valeria Borza” a Şcolii cu Clasele I-VIII Nr. 8 din Caransebeş a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute  prima ediţie a Cupei Tibiscum, expoziţie de păsări, porumbei, iepuri şi păsări exotice, organizată de Asociaţia Crescătorilor de Iepuri şi Păsări de Rasă „Tibiscum” Banat, în colaborare cu Primăria municipiului Caransebeş şi Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă „Fauna Cărăşană” – Caraş-Severin.      

Au fost prezenţi la Caransebeş 75 de crescători, care s-au prezentat cu 750 de exponate. Datorită pestei porcine, oaspeţii care erau aşteptaţi din Ungaria nu au mai putut onora invitaţia, dar, chiar şi aşa, participarea a fost una mult peste aşteptări, expozanţii venind din Reşiţa, Bocşa, Caransebeş, Oraviţa, Lugoj, Timişoara, Arad şi Haţeg, Oltenia fiind reprezentată de oraşele Craiova şi Filiaşi.

În urma jurizării efectuate vineri, au fost acordate în total 125 de cupe, pentru fiecare rasă în parte, Cupa Tibiscum fiind adjudecată de Valentin Cârpeanu, din Padina Matei, pentru un iepure mascul din rasa Uriaş Gri German, de 97 de puncte.

„Calitativ, Cupa Tibiscum este superioară celorlalte acţiuni de profil pe care le-am organizat la Caransebeş în anii precedenţi, pentru că valoarea exponatelor a crescut. Publicul a fost foarte receptiv, nu ne-am aşteptat la atâţia vizitatori. Sperăm că la anul vom organiza cea de a doua ediţie a Cupei, şi tot împreună cu Asociaţia «Fauna Cărăşană», preşedinte Alin Deteşan”, ne-a spus Liviu Vasile, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Iepuri şi Păsări de Rasă Tibiscum, din Caransebeş.

Un sprijin important în organizarea Cupei Tibiscum l-a avut şi Primăria municipiului Caransebeş, care a contribuit cu bani la fondul de premiere.