„Acasă, în siguranţă în lume”, pe înţelesul tinerilor cărăşeni

Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a organizat, în această dimineaţă, o întâlnire a tinerilor cărăşeni cu secretarul de stat Victor Ionescu, Ministerul Românilor de Pretutindeni. Acesta le-a vorbit tinerilor despre campania „Acasă, în siguranţă în lume”, ce are drept scop informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României.

Este pentru a doua oară când Victor Ionescu se află la Reşiţa, de această dată fiind vorba de noutăţi legislative. „Reluăm campania în fiecare an, noutăţile sunt legate de updateurile legate de legislaţie, fie că vorbim de Ministerul Muncii, fie de Ministerul de Interne sau de cele de la Afaceri Externe, pentru că avem noi consulate care se deschid şi este foarte bine ca românii să afle aceste date”, a spus Ionescu.

Inspectorul general şcolar, Marius Cornici, a precizat că această întânire cu tinerii cărăşeni este de bun augur, astfel încât au ocazia să îşi completeze bagajul de cunoştinţe atunci când aleg să plece în străinătate. Reprezentanţii inspectoratului au mai precizat că pe viitor astfel de teme să fie discutate în cadrul orelor de dirigenţie.