„Accelerator de voluntari”, campania ce pregăteşte tinerii reşiţeni să devină mai responsabili

Centrul de Voluntariat Reșița, cu sprijin financiar din partea Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin, desfăşoară în această perioadă campania „Accelerator de voluntari”. Proiectul își propune să informeze cât mai mulți tineri asupra oportunităților pe care le au practicând voluntariatul, asupra voluntariatului ca formă de educație non-formală, dezvoltare personală și de activism civic în comunitatea locală.

„De la începutul anului școlar ne-am întâlnit cu peste 290 de elevi de liceu și campania continuă. Voluntarii noștri mai experimentați le-au povestit bobocilor despre alegerea lor de a face voluntariat, despre experiența de la Centrul de Voluntariat Reșița şi despre impactul acestor activități asupra dezvoltării lor personale şi profesionale în cadrul unor întâlniri desfășurate la Centrul de Tineret Mansarda Reșita”, spune Alexandra Ardelean, Centrul de Voluntariat Reșița.

În urma acestor întâlniri, au fost selectaţi 30 de tineri ce vor participa la un stagiu de formare de patru zile la Brebu Nou în perioada 17-20 octombrie 2019. Obiectivul principal al acestui training este de a susține și a ghida tinerii voluntari împreună cu cei mai experimentați în acest drum al descoperirii personale, într-un program plăcut și lejer ce îmbină cursul cu relaxarea.

„Ideea stagiului din acest an este simplă: “Fără Măști” şi reprezintă o oportunitate excelentă ca participanții să-și îmbunătățească modul de comunicare, încrederea, motivația, ajutându-i să se cunoască mai bine, învățând împreună despre punctele tari și puncte slabe ale fiecăruia. Lucrul în echipă este unul dintre factorii-cheie ai succesului unei organizații”,a mai spus Ardelean. Vor fi prezenţi traineri profesioniști, facilitatori cu experiență în astfel de programe pentru dezvoltare personală adresate tinerilor și adolescenților, printre care se numără şi formatorii psih. Ioana Flavia Muscoi și Dr. Alina Tamaș.