Adrian Torma, la despărţirea de PNL: „Ceea ce face Marcel Vela este trist, iar eu nu sunt nici prima, dar nici ultima victimă“

După cinci ani petrecuţi în PNL, Adrian Torma, exclus din partid pentru non-combat, pactizare cu PSD şi rezultate foarte slabe în alegerile europarlamentare, spune că se desparte cu regret de foştii săi colegi. Dar şi că a trăit o poveste frumoasă, cu un „vârf“ în 2016 când el şi partidul au reuşit să câştige Primăria Moldova Nouă după o pauză de 20 de ani.

„Regretul există, desigur. Am cunoscut foarte mulţi oameni valoroşi în acest partid şi, cred că, PNL cu oamenii apăruţi recent se poate redefini, pentru a fi un partid care să transmită mesajul către cetăţeni că merită să fie votat. Din păcate, în Caraş-Severin avem un matusalem al politicii liberale, pe Marcel Vela, mânat de orgolii, care nu acceptă alte opinii, şi care, prin tacticile lui caracteristice de manipulare, victimizare şi chiar minciuni împachetate frumos, a reuşit să-i convingă pe cei din PNL şi pe cei de la Bucureşti că aş fi fost un trădător. Să nu uităm, însă, că nu eu am făcut parte din USL ca el şi ca alţii, că nu eu l-am trimis pe Tocuţ la ALDE (fost deputat PNL, n.r.)  ca să-l aduc înapoi, nu eu am negociat zonele de influenţă cu alţi şefi de partide din Caraş-Severin. Eu, pur şi simplu am stat de vorbă cu Luminiţa Jivan pentru interesul comunităţii, mai ales că Moldova Nouă a pierdut multe locuri de muncă. Nu am fugit să îl primesc pe fostul premier Victor Ponta. Lucrurile astea le-a uitat Marcel Vela care a ajuns să conducă dictatorial un partid în care oameni tac nu pentru că l-ar îndrăgi şi i-ar împărtăşi ideile, ci pentru că se tem că vor fi daţi afară fără nicio remuşcare. Ceea ce face Marcel Vela este trist şi nu sunt prima victimă. În trecut şi alţi colegi au căzut în plasa de păianjen pe care acesta o ţese cu dibăcie“, este de părere fostul liberal.

În privinţa viitorului politic, Torma spune că decizia nu va fi luat pe moment, ci după discuţiile pe care le va avea cu echipa care i-a fost alături în toţi aceşti ani. Dar şi cu familia, pentu că atât el cât aceasta au fost jigniţi constant în ultimii trei ani.

„Chiar acum câteva zile am avut o discuţie cu mama care a găsit un titlu pe internet care suna aşa: «Morţii mătii de primar» şi m-a întrebat de ce s-a ajuns aici, de ce unii oameni se comportă în acest hal. Mai mult, fetiţa mea ezită să mai intre pe Facebook pentru că de pe conturi false este atacată inclusiv ea. Sunt câteva postări de la PSD şi aici e culmea ironiei: sunt dat afară din partid pentru că aş fi făcut jocul PSD, iar pesediştii mă fac în toate felurile: şnapan , terminator, hoţ, piticul atomic. Şi ca să spunem adevărul, după Reşiţa Moldova Nouă este oraşul cu cele mai multe proiecte finaţate din fonduri europene. Şi iar e un paradox, când mulţi dintre foştii mei colegi căutatu proiecte pe PNDL, noi la Moldova Nouă avem cinci contracte semnate pe POR, două contracte de implementare pe IPA şi pe PNDL nimic. De acum încolo, e foarte importantă poziţia Reşiţei căreia Marcel Vela i-a cam întors spatele atunci când în Biroul Permanent Judeţean şi Colegiul Director nu a vrut să ţină seama de sfaturile lui Nelu Popa de a construi şi nu de a da afară oameni din partid. Trebuie să recunoaştem că Reşiţa a prins viaţă de când Popa este primar şi a început să se vorbească în ţară de Caraş-Severin, prin Nelu Popa şi ceea ce face el la Reşiţa, şi nu prin alţi politicieni, de la evenimente culturale, până la mari proiecte pe care le dezvoltă“, a concluzionat primarul Adrian Torma.