Amenzi de 8.000 de lei date de poliţiştii cărăşeni pentru transporturi ilegale de lemne

lemne

Trei metri cubi de lemne deţinute ilegal au fost descoperite în ultimele 48 de ore, pe raza localităților Măureni și Slatina-Timiș. Şoferii celor două autovehicule care transportau ilegal materialul lemnos, au fost sancţionaţi.

Poliţiştii spun că în seara zilei de 15 iulie, au identificat pe un drum agricol de pe raza comunei Slatina-Timiș, un tractor cu remorcă, condus de un bărbat de 42 de ani, din localitate, care transporta 2,5 metri cubi lemn foc de esență fag, fără a deține aviz de însoțire sau alte documente de transport.

„Întreaga cantitate de material lemnos transportată a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Teregova. De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 (republicată), privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă de 5.000 de lei“, ne-a informat Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin

Cel de al doilea şofer a fost depistat ieri 16 iulie, de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa, în cauză fiind vorba de o autoutilitară condusă de o femeie de 41 de ani din județul Maramureș, care transporta peste 3,5 metri cubi lemn, de diferite esențe, în actul de însoțire a transportului fiind înscriși doar trei metri cubi.

„Cei 0,6 metri cubi de lemn, pentru care soferița nu a prezentat documente de transport, au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Bocșa Română. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă de 3.000 de lei“, a mai adăugat Nicorici.