Anul şcolar ar putea începe în 16 septembrie, la solicitarea primului-ministru

În ciuda faptului că Ministerul Educaţiei a adoptat şi publicat pe site structura anului şcolar pentru 2019-2020, ieri, Viorica Dăncilă a cerut ministrului să ia în calcul o altă dată pentru începera şcolii. „Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu să luați în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă măsură așteptată de elevii din România”, a spus primul ministru.

În momentul de faţă, în conformitate cu ordinul ministrului Educaţiei Naţionale privind structura anului şcolar 2019-2020, cursurile anului şcolar 2019-2020 încep luni, 9 septembrie și sunt dispuse pe durata a 35 de săptămâni. Structura anului școlar cuprinde semestrul I (9 septembrie  – 20 decembrie 2019) şi semestrul al II-lea (13 ianuarie – 12 iunie 2020).

Tot ieri, 31 iulie, înainte de şedinţa de guvern, Dăncilă a ţinut să precizeze că vor fi alocate sume pentru implementarea unui program de alimentaţie în şcoli. „Tot astăzi, asigurăm fondurile necesare pentru implementarea Programului pentru școli, în anul școlar 2019-2020, de care vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de copii. Prin acest program, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte și produse lactate, produse de panificație, dar vor fi și învățați cu privire la obiceiurile alimentației sănătoase. Valoarea totală a programului pentru şcoli al României, în anul școlar următor, este de aproximativ 540 milioane lei, bani asigurați de la bugetul de stat și din fonduri europene. Este un program care se derulează de mai mulți ani, apreciat de copii, și pe care îl vom implementa în continuare”, a declarat Viorica Dăncilă.