Au plecat de acasă, din Egipt și Siria, pentru o viață mai bună în Occident, dar au fost reținuți la Moldova Veche

Au străbătut lumea de la un capăt la altul, în speranța că vor scăpa de zonele în care războiul este un fapt cotidian. Așa au încercat șapte sirieni și egipteni, prinși de polițiștii de frontieră după ce trecuseră Dunărea de la sârbi cu o barcă gonflabilă.

În dimineața zilei de 13 februarie, în jurul orei 5.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc al Dunării, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti şi a acostat la mal.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al Dunării, şapte cetăţeni străini şi o ambarcaţiune gonflabilă, dotată cu motor.

„Cei şapte cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cinci cetăţeni din Siria şi doi din Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că ambarcațiunea a fost condusă de unul din cei șapte bărbaţi, acesta fiind un cetățean sirian, în vârstă de 26 de ani. Totodată, persoanele în cauză au declarat că au trecut fluviul Dunărea din Serbia cu ambarcaţiunea respectivă şi intenţionau să ajungă în Germania“, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru  şase dintre cetățenii străini, respectiv  de trafic de migranți pentru conducătorul ambarcațiunii.

 În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin.