Citându-l pe Predoiu, Valeria Schelean-Șomfelean spune: „În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele“

În ciuda faptului că a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţei din partea comisiilor de specialitate din Parlament, Cătălin Predoiu se bucură în continuare de susținerea colegilor de partid. Deputata Valeria Schelean-Șomfelean spune că era de așteptat să se întâmple așa, în condițiile în care comisiile reunite ale Parlamentului sunt dominate de membrii PSD.

Parlamentara liberală afirmă că este de acord cu declarația colegului său a nu discuta legile justiției și codurile penale în Parlament, în plină perioadă electorală, pentru că „atenția multor parlamentari va fi îndreptată spre campaniile electorale și substanța dezbaterilor poate fi afectată de intensitatea confruntărilor politice“. Dar aceasta nu înseamnă că se va pierde timpul la Ministerul Justiției, ci va lucra în grupuri tehnice, pentru a pregăti respectivele acte normative.

Valeria Schelean-Șomfelean este întru totul de acord cu Predoiu, când acesta spune că schemele de personal din Justiţie sunt incomplet acoperite, existând Instanţe şi Parchete care lucrează în condiţii imobiliare precare, dotările tehnice, de la birotică, la mijloace tehnice de anchetă, lipsesc.

„În acest timp, grupurile organizate de infractori se dotează cu tehnică, de la aparatură de bruiaj la drone şi microfoane ambientale pentru a preveni şi paraliza acţiunea echipelor de anchetă, ceea ce este grav. În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele“, constată deputata liberală.