De patru luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa nu s-au mai înregistrat pierderi

Managerul spitalului, Waldemar Murgu, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a făcut publice date financiare importante ce au dus la o îmbunătăţire a situaţiei în care unitatea spitalicească din municipiu era de ceva vreme. Şi astfel, de patru luni, la Spitalul Judeţean nu s-au mai înregistrat datorii. Murgu a explicat faptul că acesta este rezultatul mai multor decizii şi îmbunătăţiri ale sistemului şi al confortului pacienţilor.

Dacă în anul 2018, pacienţii externaţi erau în număr de 23.800, în 2019 sunt 25.800, iar totalul celor trataţi în ambulator a crescut faţă de anul precedent cu 2.000. „Împreună cu directorul medical am înfiinţat cinci noi ambulatorii, ceea ce este o premieră. Este vorba de Urologie, Oncologie Interne II, Cardiologie II şi Dermato-venerice. Până la jumătatea anului viitor vom înfiinţa ambulatorii pentru Ortopedie, ORL şi Chirurgie”, a spus Murgu.

Managerul a explicat că aceste îmbunătăţiri au crescut sumele încasate, la preluarea mandatului fiind vorba de 500.000 de lei, iar acum se ajunge şi la două milioane de lei pe an. Mai mult decât atât, începând de astăzi, 8 noiembrie, a început distribuirea voucherelor de vacanţă.

„Foarte multă lume a intrat deja în posesia acestora, tichetele având o valoare totală de 1,6 milioane de lei pentru cei 1.100 de angajaţi. Toate aceste lucruri nu s-au concretizat doar datorită deciziilor luate de managerul spitalului ci au contribuit toţi angajaţii, pentru că am lucrat ca o echipă”, a mai adăugat Waldemar Murgu.

Comentarii