Deși tranzacția este încheiată, combinatul din Oțelu Roșu rămâne în continuare la Ductil Steel Buzău

O companie financiară poloneză, condusă de un fost diplomat la consulatul din Shanghai, este interesată de achiziția activelor industriale ale combinatelor metalurgice românești aflate în insolvență sau faliment, deținute de Grupul rusesc Mechel.

Potrivit www.profit.ro Este vorba despre active aparținând societăților Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT), Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, Laminorul Brăila și Ductil Steel Buzău. Achizițiile se face de către Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL, o firmă înființată în acest scop în București.

Între tranzacțiile puse la cale este și cea privind punctul de lucru al Ductil Steel Buzău, aflată în insolvență, de la Oțelu Roșu, respectiv oțelăria electrică și laminorul, obiective cumpărate în septembrie anul trecut cu aproximativ 86 de milioane de lei.

Deocamdată tranzacția a fost amânată, întrucât nu s-a semnat încă contractul de cesiune a creanței bugetare a ANAF, în condițiile în care înțelegerea este ca Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL să preia datoriile Ductil față de bugetul de stat.