În alegerile locale din acest an, PMP și-a propus să-și treacă în cont cel puțin 10% dintre primarii ce vor fi aleși

Eugen Tomac, președintele PMP, și Ioana Constantin, secretar general adjunct al partidului, s-au întâlnit ieri, la Reșița, cu șefii filialelor din Timiș, Arad, Alba, Gorj și Hunedoara. O întâlnire informală în acest an electoral, la care au fost prezenți primari, consilieri locali și județeni și alți lideri ai PMP din Caraș-Severin.

În opinia lui Eugen Tomac, revenirea la la alegerea primarilor în două ture de scrutin reprezintă cel mai important obiectiv politic al PMP din acest an, mai important chiar și decât alegerile anticipate.

„Suntem partidul care a propus primul în Parlament, proiectul cu privire la alegerea primarilor în două tururi, suntem partidul care a strâns un milion de semnături cerând sprijin popular din partea cetățenilor pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, suntem partidul care a reușit să treacă prin Senat această inițiativă care se află astăzi la Camera Deputaților. Mă bucur că premierul Orban ia în calcul asumarea răspunderii pe acest subiect. Indiferent că sunt primari care provin din PSD, PNL sau alte partide, credem că prin alegerea în două tururi se crează premize pentru ca administrația publică locală să se reseteze “, a afirmat Eugen Tomac într-o conferință de presă.

Președintele PMP, care a lăudat filiala județeană Caraș-Severin condusă de Ionuț Popovici pentru rezultatele bune obținute în alegerile europarlamentare și prezidențiale, a mai spus că formațiunea pe care o conduce și-a propus ca în alegerile locale din acest an să obțină un scor de 10 procente.