În doar cinci ore, 189 de sancțiuni contravenționale și 38 de permise reținute!

Nenumăratele accidente de circulație, soldate anual cu sute de răniți și zeci de morți, i-au adus renumele de „șoseaua morții din Banat“. Cauza principală a acestor evenimente ce au loc frecvent pe DN 6 o reprezintă indisciplina șoferilor dusă, uneori, până la inconștiență. Acest lucru s-a văzut și ieri, în timpul ultimei acțiuni de amploare ale polițiștilor din Caransebeș, Băile Herculane și  ai secțiilor de Poliție Rurală 2,4, împreună cu cei de la Serviciul Rutier, care au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe DN 6.

În numai cinci ore, 12-17, pentru nerespectarea normelor rutiere, au fost aplicate peste 180 de sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare, în valoare de aproximativ 100.000 lei și au fost reținute în vederea suspendării 38 de permise de conducere.

Dintre cele 181 de sancțiuni contravenționale, 127 au fost aplicate peste nerespectarea vitezei legale. Un conducător auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism  în zona localității Bucoșnița, cu viteza de 166 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Alți 37 de conducători auto au fost sancționați contravențional și le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, cei mai mulți pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.