Îndemnuri şi speranţe pentru caransebeşenii din Valea Cenchii

În cadrul şedinţei de la sfârşitul lunii decembrie 2019 a Consiliului Local Caransebeş, reprezentantul cetăţenilor din Valea Cenchii, Gheorghe Tiuch, a ridicat două probleme de care sunt interesaţi locuitorii acestui cartier, respectiv presiunea scăzută a apei potabile şi promisa introducere a reţelei de gaz metan în zonă.

Dincolo de discuţiile tehnice şi detaliile oferite în plenul şedinţei de Ion Gheorghe Ştefan, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, primarul Felix Borcean a văzut problema ca fiind generată de consumul mare de apă, cauzat de faptul că, fiind perioadă de vacanţă, toată lumea a stat acasă, afirmând că nu crede că cele 18 locuinţe noi din cartier au contribuit la scăderea presiunii apei.

Primarul a adăugat că forajul din Valea Cenchii a fost o soluţie de avarie, una temporară, care să asigure servicii până la introducerea reţelei de apă în zonă, moment pe care încă îl aşteaptă. Dar, chiar şi atunci, acest foraj va rămâne, ca soluţie de rezervă, a mai spus Felix Borcean.

În ceea ce priveşte introducerea reţelei de gaz metan, Felix Borcean a declarat că speră ca, în 2020, şi în Valea Cenchii, şi în celelalte cartiere ale municipiului, cetăţenii vor vedea că măcar se lucrează la ea. „Suntem acum la faza de a licita lucrarea. Nu ştiu dacă s-a primit avizul de la CFR, aici a fost piatra de încercare, dar CFR fiind interesat, la rândul său, de introducerea gazului în zona gării, în principal, dar şi a locuinţelor de acolo, cred că se vor mişca repede”, a mai spus primarul municipiului.