Ionuț Popovici, despre Ion Tabugan: „Traseist și fripturist politic“

De-a lungul anilor, s-a tot vorbit despre înregimentarea politică a angajaților Direcției Silvice Reșița, în funcție de partidul din care făcea parte directorul instituției. Pe rând, aceștia au fost când pediști, când pesediști, când liberali. Acum, se vorbește că vor fi după chipul și asemănarea deputatului ALDE Ion Tabugan, despre care președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, afirma într-o conferință de presă că s-a înțeles cu liberalii să preia conducerea Direcției Silvice, în schimbul susținerii PNL în Parlament.

La întâlnirea cu președintele formațiunii din care face parte, Eugen Tomac, Ionuț Popovici a lăsat să se înțeleagă că deputatul nu este străin de numirea conducerii DSR, acolo unde a reușit să-și impună omul de încredere.

„Ion Tabugan: trei mandate, patru partide. Dacă dumneavoastră ați vorbit despre fripturi, nu putem să îl încadrăm decât la traseist sau la fripturist politic. Și vă dau o știre de ultim moment, în timp ce noi suntem aici și discutăm lucruri foarte serioase, domnul Tabugan are o întâlnire cu aleșii locali ALDE și UNPR, alături de directorul Direcției Silvice. Menționez că aleșii UNPR sunt în mare parte silvicultori pe care, într-un fel, îi constrânge să semneze adeziuni la ALDE, lucru care se poate verifica. Și vă spun că o bună parte din ei au semnat adeziuni la ALDE. Mi se pare demult depășită linia legalității. Dar nu e treaba mea să cercetez aceste lucruri căci, nu sunt nici procuror și nici judecător. Așa înțeleg unii, din păcate parlamentari, să facă o politică despre care cred că le va merge în continuare. Dar din păcate pentru ei, eu cred că aici se oprește trenul acesta”, a explicat Ionuț Popovici cum stă situația la Direcția Silvică Reșița.