La vremuri noi, tot noi!

Ieri am primit un mesaj pe messenger de la un medic reșițean, un profesionist desăvârșit, care nu a făcut niciodată politică: „Oare de ce l-au schimbat? Este un om deosebit!“. Trimiterea era la Marius Craina, managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, schimbat din funcție de ministrul liberal al Sănătății. Cu siguranță că medicul reșițean știe ce a făcut Marius Craina pentru cel mai mare spital din vestul țării, altfel nu s-ar fi arătat dezamăgită de o astfel de măsură.

De ce l-au schimbat, demis, înlocuit sau cum vrem să-i spunem acestei măsuri, e simplu: pentru că a început depolitizarea pe care au promis-o liberalii la începutul preluării Puterii. Marea depolitizare. Adică, demiterea din funcții a pesediștilor și înlocuirea lor cu cei agreați de noua Putere. Nu că ar fi mai buni, mai destoinci ori mai înțelepți decât ceilalți, ci pentru că sunt liberali. Acesta este singurul criteriu care contează. Repet, în ciuda declarațiilor sforăitoare ale miniștrilor Cabinetului Orban care, cu tupeu remarcabil, au tot spus că de acum înainte va conta doar competența. Să fim serioși, iar lor să le fie rușine pentru că ne mint și ne cred proști.

La Interne, cică se va face un audit pentru că ministrul Marcel Vela are informații clare: „Concursurile şi examenele sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii, nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură da. Va conta profesionalismul şi voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor şi a celorlalte structuri ale Ministerului ”. Vai, domnule ministru, ce frumos le spuneți la televizor. Auzindu-vă, m-am dus cu gândul la Caragiale și ale sale personaje: Farfuridi, Cațavencu și Agamiță Dandanache. Și cum v-a luat gura pe dinainte, domnule ministru. Păi ce depolitizare va fi aia la Prefectura Caraș-Severin când în locul unui prefect fost PSD va ajunge, pe bază de competență, nu altfel, unul liberal? Chiar ne iei de fraieri, Marcel Vela? Sau te folosești de corasonul  oamenilor, a se vedea scena cu îmbrățișarea câinelui salvator plecat în misiune în Albania, pentru a ne demonstra că voi, liberalii, sunteți altfel decât pesediștii?

Să fim serioși. Toți sunteți la fel. Ați demonstrat asta în cei 30 de ani de democrație în care v-ați împărțit Puterea frățește, gândindu-vă doar la voi și la acoliții voștri. Punct.