Luminița Jivan cere ministrului Bode să desființeze decizia CFR Călători de închidere a traseului feroviar Oravița-Anina

Decizia CFR Călători, de a suspenda circulaţia trenului pe linia Oraviţa-Anina, în timpul săptămânii – garnitura urmând să circule doar în weekend – este una greu de acceptat pentru președinta PSD de Caraș-Severin, Luminița Jivan,  în condițiile în care nu este vorba despre un traseu și o infrastructură oarecare, ci despre cea mai veche cale ferată montană din România.

În calitatea ei de parlamentar care s-a zbătut pentru ca linia ferată Oravița-Anina să aibă soarta altor obiective turistice de interes national, Luminița Jivan spune că: „Salvarea Semeringului bănățean reprezintă pentru mine un proiect de suflet, întrucât poate fi considerat cu adevărat o bijuterie pierdută a turismului românesc. De-a lungul timpului m-am implicat pentru salvarea acestuia, luând legătura personal cu fostul ministru al Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, cu ajutorul căruia am reușit să stopăm o decizie inițială a CFR Călători, aceea de a închide total circulația pe această cale ferată“.

Deputata PSD vrea să tragă un semnal de alarmă asupra situației, pentru că la mijloc este vorba de o rută unică în țară, de un paradis geografic!

„Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a salva Semeringului bănățean. Decizia CFR Călători este inadmisibilă pentru că efectele sale vor fi dezastruoase asupra acestei căi ferate și asupra turismului românesc.

Am trimis și o interpelare domnului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, în speranța că va soluționa cât mai repede această situație de interes național. De asemenea, îi solicit și public domnului ministru să sprijine nu numai județul Caraș-Severin, ci toată România și să urgente desființarea decizie CFR Călători“, a concluzionat Luminița Jivan.