Momente emoţionante la Casa Căsătoriilor din Reşiţa pentru 17 cupluri din oraş

rbt

Primarul Ioan Popa şi-a dat astăzi, 24 octombrie, întâlnire cu cei mai venerabili dintre reşiţeni pentru a le ura, la ceas aniversar, „La mulţi ani” cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie. Flori, dar şi o mică atenţie financiară din partea municipalităţii, au fost oferite de edil, iar la final, o cupă de şampanie la o mică discuţie deschisă cu aceştia. Emoţionaţi şi realmente încântaţi de gestul făcut, cele 17 cupluri prezente la Casa Căsătoriilor din oraş, s-au declarat mulţumiţi şi de demersurile făcute de Primăria Reşiţa pentru a schimba aspectul estetic al municipiului.

Printre invitaţi s-au numărat şi două distinse doamne, Sofia Băcilă și Elena Mocanu, ambele trecute de 90 de ani, dar care încă se bucură alături de familie de cele mai frumoase momente, având un tonus excelent. Elena Mocanu, acum de 93 de ani, a ţinut să-i mulţumească primarului pentru surpriza făcută şi l-a sfătuit să se preocupe în continuare de mediul înconjurător şi de tinerii reşiţeni.

„Am avut bucuria să acordăm câte o diplomă și o mică atenție din partea Primăriei Reșița pentru 17 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Deși pare poate demodat, având în vedere că facem lucru acesta deja de ceva timp, eu găsesc că este un element important pentru cei care au reușit să aibă deja 50 de ani de căsnicie, dar și pentru reșițeni în totalitatea lor, pentru că au un exemplu despre cum se poate avansa într-o viață de familie, cu dificultăți, cu bune, cu rele, și iată oamenii au fost aici și s-au bucurat foarte mult de acest eveniment”, a declarat Ioan Popa.

„Am avut și două persoane, două femei care au depășit vârsta de 90 de ani. Stă în obiceiul Primăriei, la fel, să le acorde câte o diplomă și un mic premiu financiar, care să le mângâie un pic, poate, bătrânea. Și sper să ajungă cât mai mulți reșițeni în această situație, să ne întâlnim aici pentru acest gen de evenimente”, a precizat la finalul întâlnirii primarul Ioan Popa.