„Ne e dor de voi“, mesajul reșițenilor către cei plecați în lumea largă!

Începând de mâine, anul 2019 intră în linie dreaptă. Numărăm zilele și orele până la întâlnirea cu noul an. Practic, de astăzi se dă startul la sărbătorile de iarnă, Sfântul Andrei, primul Apostol care a provăduit Evanghelia în Dobrogea, deschide calea tradiționalelor sărbători ortodoxe, prilejuite de Sfântul Nicolae, Nașterea Domnului, Sfântul Ștefan.

Aceasta este perioada în care valorile familiei sunt mai vizibile ca niciodată. Copiii și nepoții se adună acasă dacă nu în jurul unui brad, măcar la masa plină cu bunătăți pregătite de mama ori bunica. Este perioada în care dorul de casă a celor plecați departe este rostit cu și mai multă emoție, chiar și cu durere, în glas.

Tocmai de aceasta, nu este întâmplător mesajul apărut vineri seara pe funicularul reșițean, chiar în ajunul zile în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor: „Ne e dor de voi“ Un sentiment nemăsurat, de cele mai multe ori nerostit, care iată ne umple inimile de speranțe.

Este ceea ce și primarul Ioan Popa observa aseară: „Reșița merită să fie un oraș complet, un oraș în care oamenii să revină cu plăcere, dincolo de orice eventuală nemulțumire. La urma urmei, niciunde nu e mai bine decât acasă. Și când doare cel mai tare dorul, dacă nu de sărbători? Poate mulți vor spune că gestul nostru, de a pune un mesaj pe funicular, este nesemnificativ. Eu sunt sigur că mesajul acesta va stârni o emoție în inima fiecărui om plecat peste granițe, care află de la cei de acasă ce s-a mai făcut în orașul lui”.

Foto: Adriana Baghiu