Nouă iranieni şi irakieni şi-au încercat norocul la graniţa sârbo-română

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat, în două autoturisme, nouă cetățeni străini care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Potrivit Mihaelei Leş, de la Serviciul de Comunicare al Poiliţiei de Frontieră, evenimentul a avut loc marţi seara, în jurul orei 21, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oravița – judeţul Caraş Severin au oprit pe comunicația DN 57, în localitatea de frontieră Comorâște, două autoturisme, înmatriculate în România, conduse de doi cetățeni români, în care se aflau nouă persoane care nu vorbeau limba română şi nici nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Iran și Irak, șapte adulți și doi minori, cu vârste cuprinse între 6 și 37 de ani, care au trecut frontiera din Serbia. Şoferii mijloacelor de transport au declarat că au preluat cetăţenii străini din zona de frontieră şi urmau să îi transporte până în Timișoara.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. (Foto: Arhivă)