Ovidiu Rădoi, de la cabinetul senatorului Vela, la cel de director de Cancelarie a Prefecturii

Liberalii au trecut la depolitizarea prefecturilor și a celorlalte structuri ale ministerului de Interne. În urmă cu o lună și jumătate, ministrul Marcel Vela declara că nu va tolera abuzurile și presiunile politice  și că examenele și concursurile nu se vor mai organiza pentru „pile“ și relații. „Va conta profesionalismul şi eu voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor şi celorlalte structuri din MAI”, declara ministrul la începutul mandatului său.

Zis și făcut. Începând din această lună directorul Cancelariei Prefecturii Caraș-Severin este Ovidiu Rădoi, care o înlocuiește în funcție pe Adriana Dumitrescu numită în mandatul PSD asigurat de Luminița Jivan.

Ovidiu Rădoi este un vechi și important liberal, fiind senator în legislatura 2004-2008. O bună bucată de vreme, Rădoi a activat la Cabinetul senatorului Marcel Vela ajuns între timp ministru de Interne și, implicit, șef peste prefecturi.

Ovidiu Rădoi este angajat ca personal contractual și, potrivit legii, nu a trebuit să susțină concurs la angajare pe post, după cum susțin surse din Prefectură. În cazul său, după cum susținea Marcel Vela, a funcționat profesionalismul, fiind numit prin ordinul prefectului!

Mai trebuie spus că noul director al Cancelariei prefectului este secretar general al PNL Caraș-Severin. Altfel spus, pleacă ai noștri, vin ai noștri. Curată depolitizare, nu-i așa?