Peste 300 de tineri din Reşiţa au curăţat principalele intrări în oraş

Elevi din liceele din oraş au participat astăzi, 18 aprilie, la acţiunea „Reşiţa – curăţăm şi menţinem“, derulat de Primăria Municipiului Reșița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Caraş-Severin. Peste 300 de tineri, alături cadre didactice, de reprezentanţi ai primăriei, jandarmeriei şi a poliţiei locale, au curăţat de gunoaie kilometri întregi din apropierea Reşiţei.

Astfel, cei de la Colegiul Național Traian Lalescu au fost prezenţi în zona Bocșa, Colegiul Național Diaconovici Tietz, zona Lupac, Colegiul Tehnic Reșița spre Văliug, Colegiul Economic al Banatului Montan pe zona Doman, Liceul Teoretic Traian Vuia pe zona Caransebeș și Liceul Baptist spre stațiunea Secu. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin a ţinut să-i felicite pe elevi pentru munca depusă.

„Este meritul acestor tineri care ne arată nouă, posesorii de permis de conducere că locul gunoaielor nu este pe marginea părţii carosabile. Sperăm ca această acţiune să influenţeze în mod pozitiv cetăţenii, iar atunci când deschid geamul autoturismului cu intenţia de a arunca resturi menajere să se gândească că zona a fost curăţată de nişte copii. Felicitări!“, a spus Săndulescu.

Voluntarii au muncit din greu, iar sacii de gunoaie au fost de ordinul zecilor. Tinerii spun că nu este normal ca după trei ani de la debutul proiectului, reşiţenii şi turiştii să continuă să lase mizerie în urma lor. „Personal nu arunc nimic pe stradă la voia întâmplării. Ar fi drăguţ ca oamenii să facă eforturi pentru a proteja atât mediul dar şi să fie atenţi la aspectul oraşului“, a spus unul dintre elevii participanţi la acţiunea de astăzi.