Reșița, locul de unde începe reconstrucția gimnasticii masculine românești!

În aceste zile, Reșița găzduiește tabăra de pregătire a antrenorilor și gimnaștilor juniori din întreaga țară. La ea participă un număr de 30 de sportivi din Reșița, Timișoara, Brașov, Buzău, Sibiu, București, Lugoj etc. cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, la care se adaugă și gimnaștii Centrului Național de Juniori care se pregătesc aici.

Despre  acțiunea de la Reșița, fostul nostru mare campion european și mondial, Dan Grecu, coordonatorul Centrului Național de Juniori, ne-a mărturisit: „Eu cred că a fost un foarte bun schimb de experiență pentru toți antrenorii. De fapt, este cel mai bun curs pentru antrenori ce poate fi făcut în acest moment la nivelul gimnasticii românești. Am avut și lecții teoretice, vizavi și de arbitraj, și de tehnica elementelor de bază la fiecare aparat și vreau să vă spun că încă mai sunt copii buni în gimnastica noastră, care pot crește și vor ajunge departe.

Această tabără a fost utilă și pentru antrenori, întrucât mulți dintre ei nu au condițiile necesare în locurile de unde vin. Sunt foarte mulți care nu au gropi prevăzute cu bureți care îi pot ajuta să învețe fără frică elemente noi, dificile, cât și tehnica de bază la fiecare aparat. Sperăm că o astfel de tabără să nu reprezinte un eveniment întâmplător, noi ne dorim ca ea să se desfășoare și anul viitor“

Paul Bobirci, antrenor la CSS 1 Timișoara, remarca excelenta inițiativă de a se organiza o astfel de tabără, dar și condițiile excelente găsite la Reșița.

„Pentru copii a fost un stagiu de pregătire foarte bun, progresează toți, este emulație și, spre deosebire de ceea ce fac acasă, sunt activi, nu pierd timpul vorbind unul cu celălalt. Per total, dacă s-ar mai întâmpla mai des așa ceva ar fi extraordinar. Am avut parte de condiții foarte bune de pregătire, Reșița fiind recunoscută pentru așa ceva“, ne-a mărturisit antrenorul timișorean.

Entuziasmată s-a arătat și, antrenoarea Monica Marton, de la CSS Dinamo București, în opinia căreia: „Tabăra de la Reșița a fost o experiență foarte plăcută și pentru noi, pentru că am socializat, ne-am învățat unii cu alții, am mai învățat lucruri noi de la colegii din țară, copiii au progresat pentru că au avut parte de explicații și îndrumări și de la alți antrenori. Noi antrenorii am discutat noul regulament, noul cod de punctaj, dar și lucruri specifice muncii noastre în scopul de a repune pe picioare gimnastica românească“.

Susținător al gimnasticii juvenile, primarul Ioan Popa a fost prezent miercuri după-amiază la o întâlnire cu gimnaștii veniți în tabără.

„Este o bucurie pentru mine să fiu prezent astăzi aici. Cred că este o experiență plăcută pentru acești copii, iar puterea exemplului contează foarte mult astăzi în sportul de performanță. Cum spuneam mai înainte într-o discuție cu o doamnă antrenoare, copiii mei merg la tenis pentru că Simona Halep este o mare campioană. Întotdeauna când un sport dă rezultate bune, creează emulație în jurul lui. Am mai spus-o și o repet, simt că reșițenii noștri vor crea rezultate foarte bune în următorii patru-cinci ani și s-ar putea ca aceste rezultate să aducă din nou copiii în sălile de sport“, ne-a declarat edilul-șef.

Tabăra de gimnastică de la Reșița se încheie mâine.