Romanul „Singură în bătaia lunii…”, de Sofia Arcan, a fost reeditat

Marți, 14 ianuarie 2020, începând cu ora 11, va avea loc lansarea cărții „Singură în bătaia lunii…”, a scriitoarei Sofiei Arcan, exact în ziua când se împlinesc 103 de la nașterea autoarei. Lansarea va fi găzduită de Casa de Cultură Moldova Nouă. Cartea, care a fost reeditată după un proiect special al Casei de Cultură, este îngrijită și conține note semnate de Dorin Tismănariu, iar prefața este semnată de Brîndușa Armanca.

Romanul „Singură în bătaia lunii…” a fost lansat iniţial în 1977, la Editura Facla.

Sofia Arcan s-a născut la Moldova Nouă, în Boșneag, în 1917, s-a bucurat de o mare apreciere literară și a reușit să publice cinci romane de-a lungul carierei, iar cel de-a șaselea a apărut post-mortem.

„Reeditarea celui de-al treilea roman al Sofiei Arcan înseamnă recuperarea unui spațiu pe care scriitoarea îl cunoştea deplin și care i-a modelat geografia lăuntrică. Dar este și un gest de rememorare, de simpatie pentru memoria unei doamne pe care mulți am iubit-o, nu doar pentru condeiul ei, ci și pentru calitatea sa umană”, scrie Brîndușa Armanca în prefață.

La tehnoredactarea după versiunea originală au ajutat şi câţiva voluntari de la Casa de Cultură din Moldova Nouă. Volumul a fost reeditat de Editura TIM din Reșița, prin sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Moldova Nouă.