S-a terminat: UEM Reşiţa, obligată să restituie 20 milioane de lei pentru investiția nefinalizată la campusul universitar

Ziarul online ARGUMENT a tot scris despre investiția ratată la Campusul Universitar de la Universitatea „Eftimie Murgu“, lucrări executate cu bani europeni. Am fost acuzați că vrem răul universității, iar cei care ne vorbeau pe la colțuri spuneau că lucrurile la UEMR sunt pe calea cea bună, că nu se va întâmpla nimic rău în privința aceasta.

Astăzi avem și dovada că am avut dreptate, confirmarea oficială venită din partea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru  Programul Operațional Regional 2007-2013 (AM-POR): „Începând cu data prezentei decizii se reziliează, în temeiul prevederilor (…) contractul de finanțare pentru proiectul „Campus Universitar, «Complex Eftimie Murgu». Ca urmare a rezilierii contractului de finanțare, beneficiarul are obligația restituirii integrale plătite de AM-POR în cadrul prezentului contract de finanțare, în cuantum de 20.912.362,81 lei“.

Semnează, ministru Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

Și ca lucrurile să fie cât se poate de clare, se menționează contul bancar al Trezorăriei București în care vor fi virați banii de cei ce se fac vinovați de nerespectarea clauzelor contractuale.

Notificarea AM-POR a ajuns în urmă cu trei zile la Reșița, iar rectorul Andrade Bichescu a trimis-o mai departe Senatului universității, cu câteva precizări: „Cu rugămintea de a informa Senatul Universității «Eftimie Murgu» cu privire la conținutul acesteia și de a aproba propunerea Consiliului de Administrație de a depune plângere prealabilă împotriva Deciziei Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației nr. 15 din 19 decembrie 2019.“

E o ultimă încercare disperată de a salva situația ce poate trimite universitatea reșițeană în faliment.