Şapte platforme subterane pentru deșeuri vor fi construite la Caransebeș

Consilierii locali caransebeşeani au aprobat recent două proiecte de hotărâre privind operatorul serviciului de salubritate al orașului, SC Transal Urbis SRL Caransebeş.

Primul dintre acestea se referă la darea în folosință gratuită către această societate a unui teren în suprafață de 15.000 de metri pătrați, pentru a se amenaja aici un deponeu pentru deșeuri, dar și pentru mutarea deponeului aflat în prezent la Halta Țiglărie, din apropierea Centrului comercial Kaufland.

Conducerea SC Transal Urbis SRL ne-a informat că, în urma controalelor efectuate recent, Garda de Mediu a cerut luarea unor măsuri, printre acestea numărându-se mutarea deponeului pentru deșeurile colectate selectiv. Locul ales este situat în zona Caromet, în imediata apropiere a deponeului pentru reziduuri rezultate din construcții. Reprezentanții Transal Urbis ne-au mai spus că societatea va asigura paza permanentă a acestui deponeu, de care va beneficia, în acest fel, şi platforma de deşeuri inerte din vecinătate.

Cel de al doilea proiect a vizat Studiul de fezabilitate pentru investiţia „Amenajarea unui număr de şapte platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere în municipiul Caransebeş”. Investiţia presupune construirea a şapte platforme subterane, toate amplasate în intravilanul municipiului, care vor fi distribuite în cinci locaţii, după cum urmează: două pe Aleea Sportivilor, două pe Str. Pavel Chinezu, şi câte una pe străzile Cazărmii, Ţarinei şi Mihail Halici.

Valoarea totală a investiţiei este de 595.728 de lei, iar termenul de execuţie este de două săptămâni din momentul obţinerii autorizaţiei de construire, a mai spus Ovidiu Chimigeriu.