SC Aeroportul SA Caransebeş este obligată de instanţă să plătescă redevenţa Consiliului judeţean, în sumă de 1,4 milioane de lei

În cursul zilei de joi, 21 martie, Curtea de Apel Timişoara a respins recursul înaintat de SC Aerroport SA Caransebeş împotriva sentinţei Tribunalului Caraş-Severin, prin care societatea comercială trebuia să plătească suma de 1,4 milioane de lei, cu titlul de redevenţă, către Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Sentinţa este definitivă.

„Procesul a durat de mai mult timp, (a început înainte de 2016, n.r.) instituţia noastră a avut câştig de cauză la Tribunalul Caraş-Severin, însă administratorul SC Aeroportul SA a contestat-o, recursul judecându-se la Curtea de Apel, unde magistraţii instanţei timişene au menţinut soluţia Tribunalului. În cursul zilelor următoare le vom trimite o adresă cu decizia instanţei, să le aducem la cunoştinţă că sunt obligaţi să plătească redevenţa. Dacă nu vor da acei bani, vom promova alte acţiuni pentru că banii aceia sunt ai judeţului, ai cetăţenilor acestui judeţ.“, a ţinut să precizeze preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu.

Şeful instituţiei judeţene şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că procesul a fost câştigat nu cu avocaţi angajaţi, ci cu juriştii Consiliului judeţean. Potrivit acestuia, aeroportul rămâne în continuare la societatea care îl administrează, iar Consiliul judeţean va urmări ca aceasta să respecte toate prevederile contractuale, inclusiv redevenţa.

„Banii sunt ai Consiliului judeţean şi în bugetul pe care instituţia noastră îl construieşte în fiecare an, la capitolul de „Venituri“ se regăseşte şi redevenţa pe anul respectiv, dar şi datoria din urmă. De fiecare dată ne construim bugetul pe această sumă, dar nu o primim. Dacă vă uitaţi la execuţia bugetară, la capitolul „Venituri proprii“ există o diferenţă între ce ne propunem şi ce realizăm la final de an. Unul dintre motive este că societatea respectivă nu a plătit redevenţa“, a mai spus Silviu Hurduzeu.