Se face lumină în privința evenimentelor din 10 august 2018. Ministrul Vela spune că săptămâna viitoare dosarul ajunge la DIICOT

Dosarul „10 august 2018“ ajunge la DIICOT săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut sâmbătă la Reșița de ministrul de Interne, Marcel Vela. Potrivit acestuia, desecretizarea Dosarului, în format electronic și pe DVD, se verifică și de instituții profesioniste.

Iată ce a spus Vela într-o conferință de presă: „Jandarmeria şi Comisia de la nivelul MAI au finalizat desecretizarea dosarului 10 august pentru 248 de ore din cele 250 de ore care cuprind discuţii, comunicaţii radio din perioada 10-11 august 2018. Celelalte două ore rămase le vom desecretiza, probabil, săptămâna viitoare. Acestea nu au putut fi desecretizate strict de Jandarmerie, pentru că ele cuprind unele detalii cu privire la dispunerea de forţe, de dispozitive, la instituţii, la ambasade, în sensul în care s-a asigurat protecţia lor în perioada respectivă şi nu o legătură cu acţiunea în sine. În acest context, cele două ore vor trebui referificate, iar dacă este ceva ce ţine de alt act normativ care trebuie desecretizat în prealabil, acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare”.