Senatul universității reșițene are un nou președinte: Gilbert-Rainer Gillich

*

La Universitatea „Eftimie Murgu“ s-a încheiat o epocă. După ce ani de zile a fost în atenția comunității academice din toată țara, ca rector și președinte al Senatului, dar și a opiniei publice din județ, anul acesta Doina Frunzăverde a rămas în afara jocului. Înțeleaptă, a făcut pasul înapoi, înțelegând că nu se mai bucură de încrederea și susținerea de altădată și nu a mai candidat pentru funcțiile înalte din această instituție de învățământ superior.

Noul președinte al Senatului este Gilbert-Rainer Gillich, ales ieri de toți cei 14 senatori prezenți. Alegerea lui Gillich nu este surprinzătoare, ea fiind previzibilă din momentul în care au fost aleși membrii celor trei Consilii ale facultăților din UEMR, care automat fac parte și din Senatul universității.

Dincolo de alegerile de la început de an, la UEMR rămân problemele mari cu care se confruntă universitatea. Este vorba de neîndeplinirea contractului de lucrări la campusul universitar, ceea ce implică recuperarea de la cei vinovați a finanțării europene, peste 4,5 milioane de euro, și fuziunea cu o altă universitate pentru evitarea falimentului.