Start al celui mai mare proiect de renovare a unui sat din Caraş-Severin

case

Proiectul „Color the Village/Colorează Satul”, derulat în comuna Eftimie Murgu a început în această dimineaţă. Timp de trei zile, peste 200 de voluntari și-au propus să schimbe imaginea satului, să dea culoare, să zugrăvească fațade, să vopsească porți și ferestre. Vor fi renovate 30 de locuinţe cu ajutorul voluntarilor veniţi din toată ţara, alături de localnici.

„Evenimentul Color the Village este un adevărat festival al faptelor bune, care va reuni oameni de toate vârstele pentru a ajuta o comunitate întreagă. Localitatea Eftimie Murgu (pe numele ei vechi, Rudăria) aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment este o adevărată comoară a Banatului Montan: în sat sunt încă 22 de mori de apă funcționale, Biserica Ortodoxă este monument istoric, aici s-au născut este satul în care s-au născut Eftimie Murgu și Traian Doda, dar și Aga Regep, ce a ajuns pașă pe insula Ada Kaleh. În plus, Cheile Rudăriei sunt protejate deoarece aici este o rezervație naturală”, spune Nicoleta Trifan, vicepreședinte Asociația Acasă în Banat.

Evenimentul Color the Village este unic în România și este finanțat de Ursus Breweries prin programul „Cinstim Binele” și are ca parteneri AZUR Romania și Primăria Eftimie Murgu. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar obținut în cadrul maratonului caritabil Timotion V, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura.