Tandemul Felix Borcean – Marius Isac şi proverbul, în variantă liberală: „Frate, frate, dar brânza-i pe bani“

Cale de împăcare în Primăria Caransebeş nu mai există. Felix Borcean este tot mai izolat de colegii săi liberali, pus la colţ şi muştruluit chiar şi când se află în concediu de odihnă. Dacă până la declanşarea scandalului cu senatorul Marcel Vela erau priviţi ca făcând parte dintr-o echipă omogenă, precum fraţii corsicani din alte vremuri, astăzi, primarul Borcean şi viceprimarul Marius Isac sunt un exemplu viu despre ceea ce face politica din om.

Într-un comunicat de presă trimis redacţiei în calitate de viceprimar, Marius Isac spune că, prin Adresa Nr. 3/7662/02.08.2019, înregistrată la Primăria Caransebeş cu Nr. 22256/05.08.2019, Instituţia Prefectului s-a pronunţă în privinţa unei dispute apărute între Consiliul Local al Municipiului Caransebeş şi primarul Municipiului, dând câştig de cauză consilierilor locali liberali.

„La propunerea Primarului Felix Borcean, Consiliul Local a adoptat Hotărârea 53 din 18.03.2019, atunci când s-a desfăşurat controversata şedinţă în care consilierii PSD au votat un proiect propus peste ordinea de zi de către Primarul Felix Borcean. Proiectul prevedea înfiinţarea unui aşa-zis «Corp de control al Primarului”, în realitate înfiinţarea a două posturi. S-a înfiinţat un post de «şef compartiment» – funcţie care nu există în legislaţia românească în vigoare pentru instituţiile publice – şi un post de consilier juridic IA, propunere ce însemna şi costuri salariale suplimentare, dar ce contează când trebuie înfiinţate nişte posturi pentru unele persoane! Au uitat însă ceva domnul Primar şi consilierii care îl susţineau în acel moment, deşi îl criticau dur acum un an, acum doi ani, şi cel mai tare acum trei ani… Au uitat însă să modifice organigrama şi statul de funcţii“, se arată în comunicat.

Viceprimarul Isac mai spune că în data de 8 mai 2019, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul local a aprobat cu majoritate de voturi Hotărârea Nr. 102, prin care se revoca Hotărârea Nr. 53, a controversatei şedinţe din luna martie.

„În mod public, domnul Primar a declarat că «postul de şef» este dedicat/promis dlui Minea şi că ceea ce am propus eu şi au votat consilierii PNL este ilegal. Domnul Primar, împreună cu sfătuitorii săi oficiali şi cu cei «din umbră» au sesizat Instituţia Prefectului pe această temă, acuzându-ne că încălcăm legea.
Dar, prin Adresa primită recent de la Instituţia Prefectului, se constată cu claritate că AU AVUT DREPTATE CONSILIERII PNL şi Consiliul local în majoritatea lui, ca şi Autoritate deliberativă!“, se mai spune în comunicat.

Marius Isac nu se limitează la prezentarea soluţiei comunicată de Instituţia Prefectului şi îi transmite colegului său de partid şi prieten că nu face bine ceea ce face: „Personal,  nu cred că ar trebui să fie o stare de asediu continuă în Consiliul Local Caransebeş, situaţie generată de domnul Primar şi consilierii PSD în ultima vreme. Nu cred că ar trebui să se aştepte cu nerăbdare absenţa unor consilieri locali liberali de la o şedinţă pentru «a se profita» şi a introduce incorect noi proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Aceasta este o strategie care nu are nicio legătură cu democraţia şi cu administraţia publică.
Nu cred că poate MINORITATEA să ia decizii împotriva MAJORITĂŢII, şi să nu uităm că respectiva Minoritate era cea mai critică la adresa Primarului Felix Borcean.
Consider că ar trebui discuţii deschise transparente, pentru promovarea acelor proiecte de hotărâre care să ducă la binele comunităţii noastre. Nu să avem ca priorităţi doar «duşmănii» şi «răzbunări»”.