Topul firmelor din județul Caraș-Severin

Pentru a 26-a oară în ultimii 30 de ani, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin a răsplătit, joi, 28 noiembrie, firmele cu rezultate deosebite obținute în anul 2018. ROGGE Ballroom a fost o gazdă primitoare, ca de fiecare dată, pentru evenimentul care a marcat Topul firmelor din Caraș-Severin. Un eveniment care a debutat cu un moment de reculegere în memoria celui care a înființat CCIA Caraș-Severin și pe care a condus-o între anii 1990 și 2004, Sorin Frunzăverde, plecat dintre noi la începutul acestei luni.

În alcătuirea Topului pe domenii de activitate, s-a apelat la indicatori, precum: cifră de afacere netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane etc. Domeniile vizate au fost dintre cele mai diverse: Cercetare, dezvoltare și high-tech, industrie, agricultură, silvicultură, pescuit, construcții, servicii, comerț.

Au fost acordate aproape 150 de Premii de Excelență acelor firme care s-au situat în fruntea activităților pe care le-au desfășurat în 2018. Cele mai multe dintre ele sunt firme mici și mijlocii, aproape unele și aceleași în ultimii ani, ceea ce explică de ce economia județului Caraș-Severin pierde constant contactul cu plutonul județelor dezvoltate ale țării.

Dincolo de aceste aspecte ce necesită o permanentă analiză de caz, Topul firmelor din Caraș-Severin a reprezentat o reușită a organizatorilor, iar acest lucru i se datorează, în primul rând, lui Petru Buzzi, președintele CCIA Caraș-Severin, și echipei sale.