Trei zile memorabile pentru Eftimie Murgu. Color the village a ajuns la final

eftimie murgu

Peste 200 de voluntari au schimbat faţa mai multor locuinţe din Eftimie Murgu, în cadrul proiectului Color the Vilage. Au zugrăvit și au pus chiar și ghivece cu flori, astfel că faţadele deteriorare şi gri au prins culoare, cei mai mulți dintre voluntari programându-şi concediul special pentru a participa la acest proiect.

”Atmosfera a fost incredibilă, au fost trei zile foarte dificile din punct de vedere organizatoric, însă rezultatele se văd efectiv: am intervenit la 29 de case deoarece din pacate, au fost proprietari care au renunțat, însă am vopsit în schimb și o fântână și un pod. Credem că obiectivul nostru a fost îndeplinit, am reușit să dăm culoare satului și vă invităm acum să vă plimbați la pas prin Eftimie Murgu. Veți descoperi case extraordinare, frumos colorate, pe care le veți vedea prin tot satul”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Ideea acestui Festival al Faptelor Bune, Color the Village, a fost de a promova zona Almăjului și a Banatului Montan, de a interveni într-o zonă cu potențial turistic, dar care mai are nevoie de ajutor. Refacerea fațadelor gri este o intervenție rapidă, cu impact mare și care schimbă cu adevărat satul.

Evenimentul Color the Village este unic în România, organizat de Asociația Acasă în Banat în parteneriat cu Primăria Eftimie Murgu. Proiectul este finanțat de Ursus Breweries prin programul „Cinstim Binele” și are ca parteneri AZUR Romania. Proiectul participat și la la maratonul caritabil Timotion V, organizat de Fundatia Comunitara Timisoara și Alergotura. Color the Village a fost sponsorizat de Orange Romania, Internovum Grup, Safe Fleet și Flori Hergane Giroc.