Un altfel de top – Topul Camerelor de comerț şi industrie

Camerele de comerț din România se pregătesc și organizează în această perioadă topurile firmelor din fiecare județ, iar Camera de Comerț și Industrie a României, Topul Național al Firmelor. Este un prilej de evaluare a potențialului economic al fiecărui județ, este un moment în care este răsplătită performața în afaceri, pe baza unei metodologii unice, complexe, transparente și unitare, implementată de camerele de comerț și industrie în toate județele țării.

Topul organizat de Camerele de comerț este singurul top realizat pe criterii de eficiență și performanță economică, analizând indicatorii economico-financari, precum cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat. Iar rezultatele topurilor le vom vedea cu prilejul organizării topurilor din fiecare județ.

„Nu despre topul firmelor vreau să vă vorbesc, ci despre un altfel de top, despre locul Camerelor de comerț din Banat în topul (neoficial) al Camerelor de comerț și industrie din România, realizat pe baza unor indicatori raportați de fiecare entitate camerală pentru anul anterior. În acest top, Camerele de comerț din Banat se situează pe locuri fruntașe între cele 41 de Camere de comerț și industrie din România. La capitolul venituri, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș ocupă primul loc, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad se află pe locul 4, iar Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin, pe 8. Camera Timiș ocupă tot locul I și la numărul de angajați, Caraș-Severin este pe 6, iar Arad, pe 7. La numărul de membrii, CCIA Timiș este pe locul trei, după București și Cluj, iar Arad și Caraș-Severin nu concurează la acest capitol, situându-se mai jos de locul 10 (Aradul) și aproape de coada clasamentului (Caraș-Severinul)”, ne-a spus Petru Buzzi, președintele CCIA Caraș-Severin.

Comentarii