Un autoturism a căzut în Dunăre, în sprijin au venit scafandrii din Mehedinţi (UPDATE)

În jurul orei 18.20, un accident de circulaţie a fost anunţat prin numărul unic 112. Acesta s-a produs pe DN 57, Drencova-Liubcova, iar din primele cercetări, se pare că un autoturism a căzut în Dunăre.

Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic spune că la faţa locului intervin trei echipaje din cadrul Secţiei de Pompieri Moldova Nouă cu două autospeciale şi o barcă, două echipaje SAJ şi forte ale Poliţiei de Frontieră cu o ambarcaţiune.

„De asemenea, a fost solicitat sprijinul echipajului de scafandri din cadrul ISU Mehedinţi. Primele forte la faţa locului au fost cele ale Politiei de Frontieră care au reuşit să ancoreze maşina până la sosirea pompierilor militari care au tras-o afară din Dunăre. În maşina nu a fost găsită nici o persoană”, a mai adăugat Tocmelea.

UPDATE, 29 noiembrie, ora 9.00
Poliţiştii cărăşeni au stabilit că autoturismul ar fi fost condus de un tânăr de 18 ani, care s-ar fi aflat singur în mașină, în momentul producerii evenimentului. Acesta a fost găsit în localitatea Liubcova.

„Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Totodată, tânărul în cauză nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei”, spune Alina Boieru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.