Valeria Schelean-Șomfelean consideră că rectificarea bugetară era necesară

Într-o intervenție la un post național de televiziune, deputata PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean-Șomfelean a ținut să spună că PSD a lăsat o mare gaură în bugetul țării, întrucât construcția acestuia a fost făcută pe criterii neconforme cu realitatea.

„Estimările PSD de la momentul construirii bugetului pentru anul 2019 au fost eronate cu peste 18 miliarde de lei, dintre care aproape 10 miliarde din venituri fiscale şi aproape 8 miliarde de lei din venituri din fonduri europene“, a spus liberala.

Schelean a vorbit și despre rectificarea bugetară, considerând că aceasta se impunea de la sine: „Rectificarea era necesară având în vedere execuţia bugetului până în acest moment, precum şi faptul că bugetul pentru anul în curs a fost construit pe o supraestimare a veniturilor“

În opinia parlamentarului cărășean. rectificarea bugetară era necesară și pentru că, în lipsa acesteia, nu existau banii necesari pentru pensii, pentru indemnizaţii, pentru concedii medicale şi alte cheltuieli sociale.

Cât privește mediul de afaceri confruntat cu măsurile guvernării PSD, Valeria Schelean-Șomfelean s-a arătat categorică: „În chestiunea returnării de TVA, cunosc cazuri de persoane juridice, de antreprenori, cărora li se refuză în mod abuziv restituirea de TVA. Ajung oamenii în instanță să-și caute dreptatea pentru că altă soluție nu există. Nu se poate să blochezi activitatea unui antreprenor doar pentru că ai nevoie să te menții în deficit și blochezi printr-o decizie ANAF toate rambursările de TVA. Nu toată lumea face fraude! Dacă au fost cauze punctuale, acelea trebuiau analizate, dar nu poți bloca activitatea unui antreprenor refuzând în mod nejustificat plata sumelor la care este îndreptățit. Din păcate, s-a întâmplat sub guvernarea PSD”.