Zilele Recoltei la Reşiţa, cu vreme bună şi preţuri pe măsura creşterii pensiilor!

Tradiţionala sărbătoare era aşteptată cu nerăbdare de gospodine, deşi aceasta nu mai păstrează fastul anilor trecuţi. Faţă de alte dăţi, şi numărul producătorilor agricoli a fost mai mic, ei fiind, de fapt, „pieţarii“ de zi cu zi. Să nu mai vorbim de cel al comercianţilor care ne întâmpinau cu grătarele încinse, pe care sfârâiau „porcăriile“  de tot felul.

Nici numărul reşiţenilor care au trecut prin târgul amenajat lângă Platforma Câlnicel nu a fost unul mare şi, cu siguranţă că preţurile de la tarabe le-a tăiat în mare măsură obişnuitul elan. Celebrul mic a ajuns să coste 4 lei. E drept, cu o linguriţă de muştar lângă el. O porţie de cartofi prăjiţi, la 100 g, tot 4 lei. Ceafă, fleica, costiţa perpelite pe grătar au avut preţ comun: 8 lei. Ceva mai ieftin s-au vândut slănina ţărănească – 50 de lei kilogramul, jumerile – 60 de lei kilogramul, cârnaţii de casă – 40, 50 de lei pe kilogram, kurtos kalacs se vinde cu 15 lei, în timp ce o porţie de gogoşele cu câţiva stropi de glazură ajunge la 10 lei.

Nici la legume ori brânzeturi situaţia nu a fost diferită de cea din piaţă, preţurile fiind asemănătoare. Cât despre fructe, acestea au lipsit cu desăvârşire.

Organizatorii, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa şi Pieţe SRL Reşiţa, au contribuit cu partea de distracţie şi voie bună, prin recitalurile oferite de cunoscuţi interpreţi de muzică populară din Banat şi spectacolele cu suite de dansuri populare.