Menu

Articol

„Vedeţi că ţiganul v-a dat în gât“, le-ar fi spus şeful de post localnicilor din Lăpuşnicu Mare

Foto: pressalert.ro

Despre scandalurile de la Lăpușnicu Mare dintre primarul Lala, pe de-o parte, și un grup de localnici, pe de altă parte, am tot scris. Problemele invocate de oameni de-a lungul timpului nu par să se fi rezolvat ci, dimpotrivă, se acutizează și mai mult. Acum, în Lăpușnicu Mare sunt la modă denunțurile către autorități făcute în numele celor care i se împotrivesc primarului Lala. Cei care ne-au semnalat acest lucru sunt convinși că delațiunea de acest gen este menită să-i discrediteze și să atragă oprobiul sătenilor.

Adi Neagu, unul dintre localnicii cei mai vocali în privința neregulilor din primărie, un permanent critic al primarului Ion Lala, ne-a relatat o întîmplare  care a avut loc zilele trecute. „Am primit un  plic cu o Adresă de la Garda de Mediu Caraș-Severin, trimisă și către Garda Forestieră și Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, cu referire la o sesizare pe care eu aș fi făcut-o în legătură cu exploatări forestiere ilegale din pădurea comunală Lăpușnicu Mare. Am rămas interzis, știind că nu am făcut nicio sesizare în acest sens. A existat o sesizare a unui prieten de-al nostru, făcută cu mai mult timp în urmă, dar eu nu am avut nicio legătură cu ea. De pe urma ei, prietenul meu a avut necazuri cu oamenii din comună, deoarece polițiștii și primarul le-au spus cine i-a pârât. De teamă, acesta a plecat din sat până s-au liniștit lucrurile“, ne-a mărturisit Adi Neagu.

Pînă la urmă, Neagu a mers la Ocolul Silvic Bozovici unde a găsit un angajat al Gărzii Forestiere și un altul al ITRSV Timișoara, pentru că aflase că, într-o ședință ținută la ocol, unu dintre pădurari citise o sesizare ce părea veintă din partea sa și a lui Ilie Bihoi, un alt oponent al primarului Lala. „De fapt, sesizarea era făcută de cineva care s-a ascuns după altă identitate și care se semnase cu numele meu și al lui Bihoi“. Pădurarul respectiv a citit numele nostru ceea ce nu mi se pare în regulă, din moment ce nu era clar cine o trimisese. Este scandalos ce se întâmplă, nu am nicio legătură cu așa ceva. Se încearcă doar discreditarea mea în comună pentru faptul că nu sunt de acord cu matrapazlâcurile primarului Lala“, spune Neagu.

Valeriu Dragomir, localnicul care a fost nevoit să plece o lună în Germania de furia sătenilor, ne-a povestit cum a ajuns oaia neagră a satului. Înainte de campania electorală, Dragomir susține că sesizat Prefectura Caraș-Severin cu neregulile privind tăierile de lemn din pădurea comunală, deoarece devenise un fenomen în fața căruia autoritățiile locale nu reacționau îm niciun fel.

„Eu am sesizat Prefectura despre faptul că primarul Lala, în complicitate cu polițiștii din sat, închidea ochii la sustragerile de masă lemnoasă. Era în preajma alegerilor locale și am socotit că era și aceasta o formă de mită electorală. Repet, am sesizat atitudinea conducerii primăriei și a polițiștilor, dar nu am dat niciun nume de localnic. Prefectura și-a declinat competența și a trimis sesizarea la IPJ, iar într-o zi au venit doi polițiști la casele oamenilor care aveau lemne la poartă. Șeful de Post le-a spus: «Vedeți că țiganul, că așa mi se spune în sat, v-a dat în gât», înfuriindu-i pe oameni. Aceștia m-au amenințat verbal, mi-au spart și geamul de la mașină și, de frică, am plecat pentru o lună și ceva în Germania. Acum trei săptămâni m-a amenințat chiar primarul Lala, care s-a dat jos din mașină și m-a înjurat de mamă. Sigur, el poate s-o facă, în condițiile în care șeful de Post m-a pus la zid în fața consătenilor, fără să fiu vinovat“, ne-a declarat Valeriu Dragomir.

Comentariile sunt de prisos. Poate că acum polițiștii de la Bozovici și Lăpușnicu Mare vor înțelege, în sfârșit, care le este menirea. Nu de alta, dar s-ar putea crede că în Valea Amăjului fiecare face ce vrea!

Powered by Jasper Roberts - Blog