Clădirea Primăriei Municipiului Reșița este despărțită de imobilul în care se află Consiliul județean și Prefectura Caraș-Severin printr-un coridor, la capătul căruia se află o ușă. De-a lungul timpului, această ușa a fost privită la fel ca poarta de la Panmunjom, cea care separă Coreea de Sud de Coreea comunistă. În loc să apropie cele două instituții, ea le-a ținut de distanță, pentru că mai mereu a fost închisă cu cheia. Așa s-a întâmplat pe vremea în care Consiliul județean era condus de Sorin Frunzăverde, iar primăria de Mihai Stepanescu, și tot la fel se întâmplă și acum când, la butoanele celor două instituții se găsesc Silviu Hurduzeu, respectiv Ioan Popa.
Popa și-a amintit de acest lucru după ședința de Consiliu județean ținută sâmbătă, legând povestea de cele petrecute cu împărțirea preferențială a sumelor defalcate din impozitul pe venit și din TVA. „Și să vă mai spun ceva. Eu când am venit la primărie am deschis ușa între noi și Consiliul județean, considerând că așa este normal să fie între două instituții care lucrează în slujba cetățenilor. După o lună de zile m-am trezit că au schimbat yala. Altfel spus, mi-au închis ușa în nas“.
Neobișnuit să fie tratat de „sus“, să fie luat peste picior, Popa a făcut și un comentariu vizavi de suma primită de la CJ: „Banii pe care i-am primit îi voi folosi pentru copiii Reșiței de sărbători. Sper să-mi ajungă să facem 2.000 de pungi cu dulciuri și aș vrea ca, peste 20 de ani, să nu se interpreteze că ar fi vorba de vreo mită electorală“.