Menu

Articol

Întrebare ce-și așteaptă răspuns: Au existat ștampile duble la DADPP Caraș-Severin?

De-a lungul anilor, în Consiliul Județean Caraș-Severin s-a vorbit că, de fapt, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat era condusă, contrar atribuțiunilor sale, de directoarea economică a CJ, Gina Pavel. Gurile rele vorbeau și de faptul că aceasta păstra o dublură a ștampilei pe care, în mod normal, ar fi trebuit să o folosească doar directorul DADPP Caraș-Severin.

Gina Pavel a negat aceste informații și a încercat să ne explice cum stă treaba în realitate „Fiecare director are ștampila lui. Nu puteau doi directori să aibă aceeași ștampilă și nici nu țineam contabilitatea DADPP, așa cum insinuează unii. Sincer, nu știu și nici nu era treaba mea să fi știut ce făcea Roșeți (fostul director al DADPP Caraș-Severin, n.r.)  cu ștampila Direcției. Cui i-o dădea și de ce ce făcea acest lucru“.

Am întrebat-o pe directoarea economică dacă la DNA a fost întrebată de acest aspect și ne-a răspuns că procurorii anticorupție nu s-au interesat de ștampila în cauză , ci de procedura după care se organizau licitațiile, se făceau plățile către firmele de construcții și cine stabilea prioritățile la plata lucrărilor.

Din sursele noastre, Gina Pavel a declarat următoarele despre Ianăș Roșeți: „Pe inculpatul Roşeţi Ianăş, directorul executiv la DADPP al CJ Caraş-Severin, îl cunosc de mulţi ani şi am o relaţie foarte bună cu acesta. Direcţia pe care acesta o conduce are în structura sa Serviciul de Contabilitate şi director economic, însă datorită faptului că acest director economic nu avea studii de specialitate şi experienţă în domeniu, am ales ca să îl ajut pe directorul Roşeţi Ianăş, prin sprijinirea coordonării activităţii economice a Direcţiei conduse de acesta. (…) Este adevărat că Roşeţi Ianăş m-a întrebat la finele lunii ianuarie 2014 dacă Direcţia pe care el o conduce poate să facă plăţi în favoarea firmei STAICONS din Băile Herculane, motivând că doreşte să ajute firma respectivă să cumpere combustibil,să se apuce de lucru. Ce anume intenţionau să lucreze, respectiv ce lucrări urma să efectueze, nu cunosc, dar l-am atenţionat pe domnul Roşeţi Ianăş că nu putem face nici o plată către Staicons decât după data de 11 iulie 2014, deoarece nu mai aveam bani la momentul când aveam această discuţie cu Roşeţi Ianăş. Direcţia pe care o conducea nu mai avea fonduri alocate cu destinaţie pentru drumuri. Întrucât domnul Roşeţi Ianăş a fost reţinut, până în prezent nu s-a mai făcut nici o plată către Staicons. Acelaşi interes l-a manifestat domnul Roşeţi Ianăş şi pentru alţi constructori cu care avea încheiate contracte, respectiv Escav, CLR Denis, Help Trans, Camand…”.

Povestea cu ștampilele care poartă toate același „număr 1“ pare să fie reală, iar dacă lucrurile stau așa, cineva va trebui să facă lumină și să stabilească vinovățiile fiecăruia în parte!

Powered by Jasper Roberts - Blog