Menu

Articol

Şi cu lemnul confiscat, şi cu dosar penal

În ziua de marți, 5 mai, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Oţelu Roşu au fost sesizaţi despre faptul că în zona de agrement de la marginea orașului, „Gura Jgheabului”, de mai multe persoane transportă material lemnos. Se presupunea că respectivele persoane nu dețineau documente de provenienţă.

La fața locului, polițiștii au surprins coborând din pădure două atelaje tractate de cai care erau încărcate cu material lemnos. În primul atelaj au fost identificate două persoane: G.M.S., de 43 ani şi C.N., de 38 ani, din Oţelu Roşu, care transportau material lemnos de esenţă carpen. Iar în cel de-al doilea atelaj se aflau: B.C., de 52 ani, B.A.D., de 21 ani şi B.O.C.G., de 23 ani, toţi din Oţelu-Roşu, care transportau material lemnos de esenţă fag.

Fiind întrebaţi despre provenienţa lemnului G.M.S. şi B.C. au declarat că nu deţin documente de provenienţă a materialului lemnos, iar cu privire la documentaţia transportului a indicat drept responsabil pădurarul.

La ora 13.46 s-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Oţelu Roşu numitul C.F. cu un aviz de însoţire a materialului lemnos şi un bon, eliberat de Romsilva – Ocolul Silvic Oţelu Roşu, emis la aproape o oră de la depistarea în trafic a celor două utilaje.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Oţelu Roşu.

G.M.N şi B.C. au fost sancţionaţi contravenţional. Faţă de G.M.S. s-au întocmit acte cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la comiterea infracţiunii de fals intelectual, iar faţă de C.F.S. s-au întocmit acte cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Powered by Jasper Roberts - Blog